Nekomura Iroha adatlapja

Név
Nekomura Iroha
Gyártó
AH-Software
Megjelenés éve
2010. Október 22.
Nyelvek
Japán
Születésnap
Október 22.
Életkor
N/A
Magasság
N/A
Súly
N/A
Verziók
Vocaloid 2
Karakter kiegészítők
nem eldöntött
Eredeti hang
FeltáratlanNekomura Iroha egy Sanriowave CO., Ltd. által 2009-ben elkészített karakter, melyet at AH-Software Vocaloid 2 hangkészletként adott ki 2010. Október 22-én. Az "Iroha" név egy régi japán változata az "ABC"-nek és az I, Ro, Ha jelentése "A(La), B(Si), C(do)" melyek a 7 oktávos rendszer hangjai. A "Nekomura" jelentése "macska falu". Maga a karakter egy Okama nevű illusztrátortól és mangarajzolótól származik.

Iroha egyike a macskás karaktereknek, aki nagyon szereti Sanri "Hello Kitty" karakterét és közös promociójuk is volt a 2009-es Comiket-en. Hangadó karakteréről sajnos nincsenek információk, de annyit azért lehet tudni hogy profi énekes.

Nekomura Iroha jelentős fejlődést jelent az AH-Software-nek mély, erős, erőteljes hangjával. Képes énekelni nagyon gyors tempóban tisztán, erős mássalhangzókkal és nagyon jó a japán kiejtése is. Nagyon széles továbbá az ajánlott hangtartománya, így magas és mély hangokon is képes Falzett-ben énekelni.

Irohát nagyon jól fogadták mind a japán mind a külföldi rajongók, de főleg a külföldiek ismerték el képességeit és 2010-ben az egyik fanok által legkedveltebb volt.

Hallgassunk hát meg tőle pár számot: