Utatane Piko adatlapja

Név
Utatane Piko
Gyártó
Ki/oon Records
Megjelenés éve
2010. December 8.
Nyelvek
Japán
Születésnap
December 8.
Életkor
N/A
Magasság
N/A
Súly
N/A
Verziók
Vocaloid 2
Karakter kiegészítők
USB, Piko macska
Eredeti hang
PikoUtatane Piko az első és egyetlen Vocaloid amelyet a Sony Music Distribution viszonteladóként árult, a Vocaloid 2 rendszert használja és 2010. December 8-án jelent meg. Nevének jelentése "Utata"(énekes) és "ne"(hang), a Piko nevet pedig az ismert Nico Nico Douga énekes hangadójáról kapta. Megjelenése előtt pár nappal December 1-én adták ki az ingyenes próba verziót de a Sony-nak nem tetszett a dolog ezért hamarosan a teljeset is ki kellett adniuk.

A próba verzió itt kicsit eltér a megszokotttól, mert csak 5 napig engedélyezi a program használatát és nem menthetőek a VSQ fájlok, csak WAV-ban engedi az elkészített dal eltárolását.

A karakter kinézetét YukitA tervezte, hangját tekintve pedig egy nagyon sok oldalú Vocaloidról beszélhetünk, hiszen képes számos vokál hangot énekelni. Nagyon jól képes játszani különböző szerepeket fiatalos férfi tinédzser hangjával. Ő a második legnagyobb optimális hangtartománnyal bíró Vocaloid a férfi Vocaloid 2 karakterek közül, egyedül Len előzi meg.

Japánban Piko a legkevésbé használt Vocaloidok közé sorolható amely talán annak köszönhető, hogy megjelenése után pár nappal kapott Rin és Len új témacsomagot így a figyelem rájuk összpontosult.

További érdekesség, hogy Piko hajstílusa megegyezik a hangadó karaterének frizurájával, egyedül a feje tetején lévő "P"-t formáló részben tér el.

Hallgassunk hát meg tőle pár számot: