VY2 Yuuma adatlapja

Név
VY2 Yuuma
Gyártó
Yamaha, Bplats
Megjelenés éve
2011. Április 25.
Nyelvek
Japán
Születésnap
Április 25.
Életkor
N/A
Magasság
N/A
Súly
N/A
Verziók
Vocaloid 2
Karakter kiegészítők
Wakizashi
Eredeti hang
FeltáratlanVY2 (Vocaloid Yamaha 2) vagy kódnevén Yuuma, a második Vocaloid a karakter nélküli magas színvonalú VY sorozatból, melyet a Yamaha és a Bplats közösen fejleszt. Nevének jelentése "Yu"(bátor) és "Uma"(ló). Nagimiso (なぎみそ) és Kazeno (風乃) vállalta a doboz illusztráció elkészítését.

A VY2 a VY1 után nemsokkal jelent meg és szintén nem rendelkezik hivatalosan meghatározott kinézettel és nemi identitással (a képen láthatót a fanok készítették), de amíg VY1 nőies, VY2 inkább férfias hangot kapott. A kiadását eredetileg 2010 végére tervezték, ám 2010. December 24-én a gyártó bejelentette, hogy csúszni fog a megjelenés, de folyamatosan javítják és fejlesztik "fiatalos férfi" hangját.

2011. Április 4-én megjelent egy demó dala az Asadoya Yunta, majd 14-én két újabb, az Anatani Hana Wo Watashi Ni Uta Wo és a "Toki no sugi yuku mama ni" (時の過ぎ行くままに, As Time Goes By) melyet Sawada Kenji (沢田研二) készített el. Megjelenése előtti utolsó demó a Cendrillon melyben VY1 és VY2 is énekel összehasonlítást adva a két hangkészlet között.

Yuuma a negyedik japán férfi Vocaloid énekes Kamui Gakupo, Hiyama Kiyoteru és Utatane Piko után (érdekes módon a Bplats Lent és Gachapoidot nem számolja bele mert az ő hangukat női énekes adja). Hangadójáról nem adtak ki semmi féle információt.

VY2 is kiadásra került mint "iVocaloid"(iPhonera és iPadre kiadott Vocaloid) és elérhetőek az iTunes szoftverek között.

Hangját tekintve érdekesség, hogy semmiféle zajszűrést nem alkalmaztak a hangkészleten, hogy az megtartsa a természetes eredeti hangot és további érdekesség még, hogy VY2 sokkal könnyebben énekli a mély hangokat, mint előző Vocaloid társai.

A késői megjelenés miatt természetesen megkapta a "Big Al szindróma" jelzőt (amely egy általánosítás, hogy a férfi karakterek megjelenése mindig késik).

Most pedig nézzünk pár videót tőle: