Tone Rion adatlapja

Név
Tone Rion
Gyártó
Yamaha, MoeJapan
Megjelenés éve
2011. December 16.
Nyelvek
Japán
Születésnap
December 16.
Életkor
16
Magasság
155 cm
Súly
N/A
Verziók
Vocaloid 3
Karakter kiegészítők
N/A
Eredeti hang
Akio WatanabeTone Rion a MoeJapan által fejlesztett női Vocaloid 3-as karakter, aki az aranyos "orrhangjáról" vált ismerté. Neve a "兎" Kanjiból, melynek jelentése Usagi (azaz nyúl mint állat) és a "眠" Nemuri azaz alvás szóból tevődik össze.

A karakter kinézete 2011. Október 14-én látott napvilágot, majd Októrber 21-én már plakáton is szerepelt. Később a "Vocanama" esemény alatt még több hivatalos rajz került publikálásra, illetve megjelent első demója is melyet itt lehet meghallgatni. A rövid háttértörténete szerint ő egy 16 éves 2095-ben született jól táncoló és éneklő lány. További demóit az alábbi listából lehet meghallgatni:

 • Thousand Regrets
 • Sun (Bubble)
 • See You Tomorrow
 • 神話色のミステリイ
 • ぽっかんカラー

 • Tone Rion az első olyan Vocaloid akit az Otaku közösségre építve "Moe"-ként kezdtek árusítani és így hangja és kinézete is a "Moe" stílus vonásait követi. További érdekesség, hogy Rion-t használták a Symantec cég (szerintem nagyon beteg :D) "Norton Antivirus USB Amulet" reklámjában Japánban.


  Hangja egyértelműen a "loli" kategóriába lett sorolva amely így az enyhe "orr" hangal tökéletes animedalok éneklésére. Bár igaz, hogy hangja kissé robot szerű és nem a természetességre törekszik, de mindent egybe véve nagyon aranyos ártatlan hangot sikerült fejleszteni neki.

  Népszerüségét egyértelműen a Vocaloid Otaku közösségnek köszönheti, bár a számok azt mutatják, hogy ő az egyik legkevésbé népszerű Vocaloid a Vocaloid 3-as karakterek versenyében.

  Megjelenését nézve határozottan egy főzéshez értő "maid"(szobalány)-hez hasonlít, de hátterét tekintve inkább egy "Akibamaid", melynek jelentése kávéházi felszolgáló.

  Végül pedig hallgassunk meg tőle pár számot: