Oliver adatlapja

Név
Oliver
Gyártó
PowerFX Systems AB, VocaTone
Megjelenés éve
2011. December 21.
Nyelvek
Angol
Születésnap
December 21.
Életkor
12
Magasság
N/A
Súly
N/A
Verziók
Vocaloid 3
Karakter kiegészítők
Aranycsíz vagy Amerika Aranypinty (madár, eredeti nevén "Goldfinch", nem hivatalos kiegészítő)
Eredeti hang
feltáratlanOliver egy angol Vocaloid, melyet a PowerFX és az újonnan alakult VocaTone cég fejlesztett. Hangadója egy 13 éves britt fiú, így ő az első fiatal fiú Vocaloid aki nem felnőtt hangot használ és az első angol Vocaloid 3-as karakter.

Pályafutása 2 évvel megjelenése előtt kezdődött, ekkor kezdődtek a 13 éves fiú által szolgáltatott felvételek. Eredetileg 2011. Október 1-én szerették volna kiadni, de a Vocaloid 3 Október 21-ére készült el, így ez lehetetlenné vált. Érdekesség még, hogy a PowerFX információkat szivárogtatott ki róla, így a Vocaloid közösség hamar megtudta, hogy férfi Vocaloid 3-as karakter van készülőben.

2011 Heloweenján kiadtak egy számot, amely a YouTube-on terjedt el és az ismert "Addams Family" paródiája, címe pedig a "The PowerFX Family". A számot Sweet Ann, Big Al és Oliver énekli és itt hallgatható meg.

Az első hivatalos demó is nem sokára megérkezett a YouTube-ra, a Circus Monster, melyet eredetileg Luka énekel.

A második demó a Scarborough Fair is hamarosan érkezett, a harmadik Dinky Dink -el amely eredetileg Sonika száma.

Innentől nem volt megállás, jött a Going Home, a Lonely Flight és az Oliver's Lullaby.

Oliver hangja olyan, mint egy fiatal férfi kórus énekesé, de más műfajokban is megállja a helyét. Lennel és Ryuto-val ellentétben, akik szintén fiatal hangú énekesek, neki a hangadója is hasonló korú, és szintén fiú. Hangja nagyon tiszta és képes kiénekelni a nagyon hosszú hangokat is, bár tény, hogy a nagyon rövid hangokkal viszont akadnak problémái.

Akárhogy is nézzük, ő a legjobban fogadott angol Vocaloid karakter, melyet az is mutat, hogy első két demóját (a Circus Monster-t és a Scarborough Fair-t) több mint 30.000-en nézték meg a feltöltés hónapjában, amely eddig egyáltalán nem volt jellemző az angol Vocaloidokra. 2012. Áprilisában Oliver népszerűsége meghaladt Big Al-t is, így ő lett a legnépszerűbb angol Vocaloid Japánban és külföldön egyaránt.

További érdekesség róla, hogy a VocaTone által eredetileg eltervezett neve "Cody" volt és ő az első Vocaloid Miku óta akinek Facebook profilt hoztak létre, így az terjedt el, hogy ő az első angol Vocaloid, ami persze nem igaz, hiszen Leon és Lola voltak az elsők még 2004-ben.

Hallgassunk hát meg pár számot tőle: