Yuzuki Yukari adatlapja

Név
Yuzuki Yukari
Gyártó
AH-Software, Vocalomakets
Megjelenés éve
2011. December 22.
Nyelvek
Japán
Születésnap
December 22.
Életkor
16 (nem hivatalos)
Magasság
N/A
Súly
N/A
Verziók
Vocaloid 3
Karakter kiegészítők
plüss nyúl
Eredeti hang
FeltáratlanYuzuki Yukari (結月ゆかり) az AH-Software által elsőként fejlesztett Vocaloid 3. Neve egy szójáték, melynek jelentése a kínai mitológiából származó "hold nyúl"-ra utal. Ez azért is érdekes, mert megjelenése a nyúl évére tehető. Elsőként a Vocalomakets jelentette meg a hírt, miszerint egy új karakteren dolgozik, változó eredményekkel, így a prototípus első, második és harmadik demója az ő oldalukon jelent meg. Ezek után a YouTube-on az alábbi listában szereplő demói jelentek meg:

 • 4. demó
 • 5. demó
 • 6. demó
 • 7. demó
 • 8. demó
 • 9. demó
 • 10. demó

 • A demók után végül 2011. December 22-én jelent meg Yukari. Ő az első olyan Vocaloid akit Voiceroid-ként adtak ki, amely az AH-Software által fejlesztett beszéd szintetizátor program, mivel a Vocaloid az éneklésről, a Voiceroid pedig a beszédről szól.

  Az eladók sokkal inkább önálló termékként kezdték árusítani, mint Vocaloidként, hiszen tartalmazta a Vocaloid és Voiceroid szoftvert is, továbbá a Music Maker MX szoftvercsomagot.

  A gyártó a honlapján megjelentetett két online flash játékot, melynek segítségével Yukari-t énekeltethetjük. A két játék a Yuyu Sequencer és a Yuyu Sequencer Plus melyhez a gyártó már ígéri az angol felületet is.

  Ének képességeit figyelembe véve, talán az a legnagyobb előnye a többi Vocaloidhoz képest, hogy nagyon széles tartományt lehet vele kiénekeltetni. Legjobban mégis a mély és közép tartományokon mutatja meg tudását, így lassú balladákhoz tökéletesen illeszkedik és teljes érzelemmel tudja elénekelni az ilyen számokat. További előnye még, hogy képes a beszédre is, oly módon hogy valamilyen szinten érzelmeket is ki tud fejezni beszédével, ennek segítségével még akár rap számokat is lehet vele készíteni. 2012. Augusztus 8-án a Nico Nico Douga-n már 1345 szám volt megtalálható tőle.

  Hallgassunk hát meg párat: