Luo Tianyi adatlapja

Név
Luo Tianyi
Gyártó
Shanghai He Nian, Bplats, Yamaha
Megjelenés éve
2012. Július 12.
Nyelvek
Kínai
Születésnap
Július 12.
Életkor
15
Magasság
156 cm
Súly
N/A
Verziók
Vocaloid 3
Karakter kiegészítők
Tian Dian (10 éves kis állat)
Eredeti hang
Shan XinLuo Tianyi(洛天依) a "Vocaloid: China" projekt győzteseként az első kínai Vocaloid, melyet a Shanghai He Nian, a Bplats és a Yamaha közösen fejlesztett. Kinézetét egy "Ideolo" nevű illusztrátor rajzolta, melyhez az alapot fiatal hangadója, Shan Xin biztosította, aki képes Japánul és Kínaiul is folyékonyan beszélni.

A "Vocaloid: China" projekt igazából egy rajzoló verseny volt, amely amiatt született, hogy ilyen módon döntsék el az új, első kínai Vocaloid kinézetét. A verseny 2012. Január 17-én ért véget és a győztest Shanghaiban hirdették ki.

Luo Tianyiról több promó videó is megjelent, melyekkel korábbi két cikk is foglalkozik (első promó videó, második promó videó) ám azóta megjelent a harmadik is, illetve több zenés videó is megtalálható a hivatalos oldalon ide kattintva.

Demói is jelentek meg Tianyinak melyek az alábbi listából hallgathatóak:

 • Step On Your Heart
 • 三月雨 (March Rain)
 • 千年食谱颂 (Millennium recipe song)
 • 不辍 (Stopped Working)
 • 茉莉花的音符 (Jasmine notes)
 • FEEL YOUR DREAM
 • 风莹月 (Wind Ying Month)
 • 自然物语 (Natural Story)

 • 2012. Július 11-én a Vocaloid China projekt kiadott egy videót, amely a demó számait összevágva mutatja be:


  A videó megjelenése után a cég bejelentette, hogy Tianyihoz japán hangcsomag is érkezni fog, előre láthatólag októberben.

  Tianyi az első Vocaloid akihez animációs filmsorozat jelent meg. Hangja nagyon aranyos és jól illeszkedik a vidám dalokhoz.

  Az eredeti neve Yayin Gongyu (雅音宫羽) lett volna, de ezt elvetették, mivel japán stílusban volt írva és mindenképpen kínai nevet szerettek volna. Új nevének eredete a "Luoshen" (洛神), istennő szóból, a kínai mitológiából származik, amelyben az istennő zenész és zenéjével kápráztatja el Kína lakosságát. A "Tian (天)" jelentése "Tianlai (天籁)", amely "hang a természetből", a Yi(依) pedig a "Yiren (伊人)" rövidítése, amely az ősi kínai nyelvben "szép hölgyet" jelentett.

  A hivatalos leírás alapján ő egy angyal, aki azért jött az emberek közé, hogy zenéjét hirdesse. Nagyon nagy együttérzéssel rendelkezik és bár nem kommunikál jól, mégis képes megérteni az emberek érzéseit.

  Tianyi karakter kiegészítője Tian Dian (天钿), aki a "zene tündére", 10 éves és 30 cm magas, de sok helyen a háziállatjaként tartják számon.

  Végül pedig pár szám tőle: