Galaco adatlapja

Név
Galaco
Gyártó
Dwango, Internet Co., Ltd., Yamaha
Megjelenés éve
2012. Augusztus 5. (ekkor készült el)
Nyelvek
Japán
Születésnap
Augusztus 5.
Életkor
N/A
Magasság
160 cm
Súly
N/A
Verziók
Vocaloid 3
Karakter kiegészítők
N/A
Eredeti hang
N/AGalaco(ギャラ子 / Gyarako) egy titkos Vocaloid, amely kizárólag a "Vocaloid Shop" versenyre készült, mint speciális díj. A Vocaloid 3 motort használja, megrajzolója pedig KEI.

Első megjelenése a galaxias! zenés videóban történt, melynek előadói a galaxias! együttes tagjai, az énekes Kou Shibasaki, és két másik tag DECO*27 és TeddyLoid.

Galaco első említése, mint Vocaloid, a "Vocaloid Shop" verseny kapcsán jött, amikor az új Vocaloid 3-as karakterek miatt meghosszabították a verseny időtartalmát, így V3-as Gumival és V3 Lily-vel is lehetett nevezni a versenyre. Galaco ennek a versenynek lett a különdíja és mindenki megkaphatta aki elért 1000-nél több látogatottsági számot a versenyre nevezett videójával a Nico Nico Dougan.

Első demó megjelenésével már egy korábbi cikkben foglalkoztunk, amely itt tekinthető meg.

A díjakat a verseny végén, 2012. Június 30-án ítélték oda a nyerteseknek, ám maga szoftver csak Augusztus 5-én készült el. Galacot 597 ember tudhatta magáénak és csak letölthető formában kapták meg, amely letöltés 2012. December 31-ig él. A szoftver liszenszes aktivációhoz kötött, amelynek lejárata 2013. Január 31., de a nyertesek a lejárat előtt igény szerint új kódot kérhetnek, mellyel tovább folytathatják a munkát.

Galaco-hoz BJD baba is készült a BLYTHE által, amely szintén nem került kereskedelmi forgalomba, csak a promócióhoz használták.

A karakter először pólókon és posztereken jelent meg, ám ekkor még kidolgozatlan alakja.

Hangját tekintve a ballada típusú és lágy ütemű dalokhoz tervezték, így ezekhez a legoptimálisabb a hangja, bár sokan azt mondják, hogy eléggé érzelem mentesre sikerült. Ennek eldöntésére hallgassunk meg pár számot tőle: