35. heti Vocaloid toplista

A heti toplistában ismét történtek meglepő változások, hiszen (bár ez kevésbé meglepő) az első helyre az új Kagerou Projectes IA szám került, az "Outer Science". A második helyet Len szerezte meg, a harmadik pedig Gumi és Miku eléggé "gamer otaku" száma, az "M.S.S. Planet". Az előző heti győztes Mayu szám még listában maradt a negyedik helyen.

A számok címei után a {}-ben lévő szám jelzi, hogy előző héten hányadik helyezett volt, az utána lévő "-" azt jelenti, hogy helyén maradt, a "↑", hogy feljebb került, a "↓" pedig azt, hogy lejjebb csúszott a ranglistán.

Most pedig lássuk a listát:

1.: 【IA】アウターサイエンス【オリジナルMV】 {Új szám!!!}

Angol cím: 【IA】Outer Science【Original MV】

2.: 【鏡音レン】聖槍爆裂ボーイ【オリジナル】 {Új szám!!!}

Angol cím: 【Kagamine Len】Sacred Spear Explosion Boy【Original】

3.: 【初音ミク&GUMI】M.S.S.Planet【オリジナルPV】 {Új szám!!!}

Angol cím: 【Hatsune Miku&GUMI】M.S.S.Planet【Original PV】


További helyezettek:

4.{1↓}:
天ノ弱  -みきとPアレンジ- 【MAYU】
Ama No Jaku/A Born Coward -MikitoP's Arrangement- 【MAYU】


5.{Új szám!!!}:
【巡音ルカ】Rock'n'Roll Riot【オリジナル】
【Megurine Luka】Rock'n'Roll Riot【Original】


6.{Új szám!!!}:
【きくお】しかばねの踊り【ミクオリジナル曲】
【Kikuo】Dance of The Dead【Hatsune Miku Original Song】


7.{Új szám!!!}:
【初音ミク】 カラフル88 【オリジナル】
【Hatsune Miku】Colorful 88【Original】


8.{12↑}:
【初音ミク】高音厨音域テスト【オリジナルPV】
【Hatsune Miku】Kouon kuriya oniki test【Original PV】


9.{4↓}:
【GUMI】マネマネサイコトロピック【オリジナルPV】
【GUMI】Imitation Psychotropic【Original PV】


10.{Új szám!!!}:
BLURRY/164 feat.GUMI、MAYU
BLURRY/164 feat.GUMI, MAYU

Bónusz számként pedig hallgassunk meg egy nagyon jó számot Gumitól, a "Carry On"-t amely a 28. helyen áll új számként a listában :)


Hozzászólások

Szegény Len jól megjárta ezen a héten. Az a Rerulili dal valami eszméletlen jó szerintem. A tuning valami elképesztően zseniális, Len hangja nagyon jól szól, és a pv és a zene is nagyon jól sikerült (perveeeerz~) Méltó folytatása a spinal fluid explosion girl-nek (nekem a zen girl annyira nem jött be mint ez...). Na és erre jön Jin, bedobja a Kagepro 2 utolsó vidijét, és tarolnak :D Az outer science talán az összes kagepro dal közül a kedvencem, alig vártam a pv-t, váá~ nagyon szuper. A summertime record pedig nagyon szép, olyan jól lezárja az egészet.
Ezt a 3. dalt még nem is hallottam, de mindjárt pótolom :)
Nekem nagyon tetszik ahogy Mikito-P feldolgozta az Ama no Jakut, olyan szép!
Yuyoyuppe dala (Rock and roll riot) is tetszik, bár én vele eléggé elfogult vagyok, annyira nem nagyszerű ez a dal :D Viszont Kikuo, meg azon kevés producerek közé tartozik, akinek nem bírom megszeretni a dalait, pedig ez még egész jól sikerült. Az imitation psychotropic-ot továbbra is imádom Gumitól. A Blurry-t pedig épp most készülök meghallgatni.
Annyira jó, hogy szinte mindig így lehet dúskálni a jobbnál jobb dalokban.

Off: Meghallgattam a full Last Note albumot, totál elájultam tőle, pedig 70%-át már ismertem. A Caramel Heaven-t és a Phantasy Start egyszerűen hallanod kell!!!!

geery képe

Megjárta? ezt hogy érted? :) Mondjuk nekem annyira nem jött át, de a videó az tényleg jól van megcsinálva alá. Az IA-s Kagerou-s daltól is vlahogy többet vártam, de nem lett rossz :) Azzal viszont teljesen egyetértek, hogy az Ama no Jaku jogosan maradt a listában, meglátjuk meddig bírja, szerintem is szép szám. Hmm... Last Note album... nah mindjárt előkeríttem :D

Jajj hát még csak most tudom megmagyarázni. Szóval arra gondoltam, hogy a summer time record és az outer science már nem éppen új dalok, hiszen mindkettő rajta van a Mekaku City Records albumon ami májusban jelent meg. Viszont most jött ki hozzájuk a pv, most jelentek meg a slágerlistán és persze rögtön a legelső helyre ugrottak Múlt héten az outer science, ezen a héten meg a summer time record. Ha a rerulili dalt hamarabb vagy később jelenik meg lett, szerintem simán volna esélye hogy első legyen. És meg is érdemelte volna.

geery képe

hááát ez azért nézőpont kérdése :)