Kagamine Rin és Len adatlapja

Név
Kagamine Rin és Kagamine Len
Gyártó
Crypton Future Media
Megjelenés éve
2007. December 27.
Nyelvek
Japán
Születésnap
December 27.
Életkor
14
Magasság
152 cm(Rin) 156 cm(Len)
Súly
43 kg(Rin) 47 kg(Len)
Verziók
Vocaloid 2
Karakter kiegészítők
közös->Úthenger Rin->Mikan(japán narancs) Len->Banán
Eredeti hang
Asami ShimodaKagamine Rin és Len a második terméke a Cryptonnak, amely 2007. December 27-én jelent meg. Családnevük a Kagami(tükör) és a Ne(hang) szavakból áll össze és eredetileg ikreknek készültek, de ezt az ötletet később valamiért elvetették. A kialakulásuk oka, hogy a Crypton szeretett volna elsőnek kiadni egy fiatal tini lány hangot Miku után, de mivel fiú hangra is igény volt így olyan embert keresett a hang alapjául aki képes mindkét hang képzésére. Így tehát Rin és Len hangjának alapját ugyanaz a seiyuu produkálja, Asami Shimoda.

Kagamine Rin-t 2007. November 8-án jelentették meg a fanok előtt, míg Lent valamivel később, 2007. December 3-án, így Rin előbb készült valamivel mint Len, ezért (bár a megjelenésük ugyanazon napra tehető) hívják Rint Len nővérének tévesen, hiszen a gyártó szerint ők nem testvérek, és nem is szeretők, de ennek eldöntését a fanok fantáziára bízzák.

A megjelenéskori csomag tartalmazott két hangkészletet Rinhez és egyet Lenhez, ára pedig megegyezett Mikuéval.

A nevük állítólag az elhelyezkedésükből ered, a RIGHT és LEFT szavakból.

2008. Június 12-én a Crypton egy frissitő verziót adott ki amely Július elején került a polcokra. Ez a kiadás annak köszönhető, hogy a Crypton nem volt elégedett az eredeti hangcsomagok minőségével és így itt már egy felnőttesebb, tisztább hangot kapott a két karakter. A döntést a kiadásról az is segítette, hogy Miku sokkal sikeresebb volt, mint a két "testvér", így ezzel köszörülték ki a csorbát, a régi verziót megvásárlók pedig ingyen megkapták a frissítőlemezt.

Jóval később Miku Append verziójának megjelenése után, hozzájuk is kiadták az Append verziót 2010. December 27-én, mely összesen 6 hangcsomagot tartalmazott.
Rin kapott egy "power(erőteljes)", egy "warm(meleg, szenvedélyes)" és egy "sweet(aranyos, kedves)" hangot, Len pedig egy "power(erőteljes)", egy "cold(hideg)" és egy "serious(komoly)"-t. Az érdekesség az, hogy ez az Append verzió kelendőbb volt a piacon, mint Mikué.

A két figura dizájnját szintén Kei rajzolta (ő rajzolta Mikuét is).

Hírességüket igazolja, hogy megjelentek a "Sayonara Zetsubou Sensei" animében (bár nem az eredeti színeikben), illetve a "Maria†Holic" anime 12. részében Mikuval együtt. Ez megtekinthető itt.