Miriam adatlapja

Név
Miriam
Gyártó
Zero-G
Megjelenés éve
2004.július 1.
Nyelvek
Angol
Születésnap
Július 1.
Életkor
N/A
Magasság
N/A
Súly
N/A
Verziók
Vocaloid 1
Karakter kiegészítők
N/A
Eredeti hang
Miriam StockleyMiriam a harmadik Vocaloid melyet a Zero-G adott ki. Hangját a híres britt Miriam Stockley adja, aki az Adiemus csapat énekese. A csapat limitált kiadásként jelentette meg és jóval felülmúlta elődjeit Leont és Lolát is. Javították a funkcionalitását is, így a felhasználók sokkal kevesebb erőfeszítéssel képesek realisztikus hangot készíteni. A Yamaha honlapján is megjelent, hogy Miriam sokkal jobb minőségű mint előző társai.

Érdekesség Miriammel kapcsolatban, hogy az első élő koncerten ő szerepelt, ám ekkor még kivetítés nélkül.

Miriam hangját szintén erős angol akcentus jellemzi, de sokkal simább mint Leoné vagy Loláé, továbbá javítások is történtek így az ő angoltudása sokkal magasabb szinten van mint előző társaié. Hangja lágy, könnyed, szelídebb tónusú és sokkal jobban illeszkedik a pop számokhoz és lassú balladákhoz.

Miriamet gyakran tekintik a legvonzóbb angol Vocaloidnak és általában ő a legnépszerűbb is az angol énekszintetizátorok közül, annak ellenére, hogy Japánban Lola gyakran megelőzi őt. A Nico Nico Douga 2010-es Nemzetközi Vocaloid Rangsorában csak egy videója szerepel a top30-ban, míg Leon és Lola 9 dallal szerepelnek.

Miriam az első olyan Vocaloid akinek ismert az eredeti hangadója és ő az első aki hangadójáról kapta a nevét.