Sweet Ann adatlapja

Név
Sweet Ann
Gyártó
PowerFX
Megjelenés éve
2007.július 29.
Nyelvek
Angol
Születésnap
Július 29.
Életkor
23
Magasság
162 cm
Súly
46 kg
Verziók
Vocaloid 2
Karakter kiegészítők
Sült csirke
Eredeti hang
JodySweet Ann a svéd PowerFX által kiadott első énekes a Vocaloid 2 hangkészletre. Neve egy szójáték, Sweet Ann = swe-den utalva a cég származására. Hangját egy ausztrál Jody művésznevű énekes adja. A Vocaloid 2 széria megjelenése után a gyártó gyors lépéseket tett megjelenése érdekében, viszonylag nagyon hamar felkerültek demó videói melyek itt és itt tekinthetők meg.

Ő az utolsó Engloid (angol vocaloid) aki nagyobb figyelmet kapott és a Vocaloid történelemben talán ő számít a legnagyobb előrelépésnek könnyű használhatósága és tiszta, erős hangja miatt, mégis (valószínűleg hátborzongató borítójának köszönhetően) viszonylag kevés fogyott belőle a piacon.

Ez a dobozon lévő kép nagy zavart okozott a fanok körében és rengeteg kép és "pletyka" kezdett el terjedni Ann-ről. Egyik ilyen például hogy miért van végig a nyakán egy hosszú vágásnyom (amely eredetileg nyaklánc akart lenni... csak hát...). Az animésített változata a képnek már a Nico Nico Dougahoz köthető, melyen nagy mellekkel ábrázolják a lányt annak a sztereotípiának köszönhetően, hogy a "nyugati" lányoknak nagy mellük van és több vágásnyom is került a testére.

Ő az első angol vocaloid akit elkészítettek a MikuMikuDance(MMD) modellező szoftverre és japán elterjedése is ennek köszönhető.

További elterjedését segítette, hogy hangja megjelenik a Nichijou animében is.