Prima adatlapja

Név
Prima
Gyártó
Zero-G
Megjelenés éve
2008.Január 14.
Nyelvek
Angol
Születésnap
Január 14.
Életkor
18
Magasság
156 cm
Súly
42 kg
Verziók
Vocaloid 2
Karakter kiegészítők
Bor
Eredeti hang
FeltáratlanPrima a Zero-G által kiadott első Vocaloid 2 énekes, aki 2008. Január 14-én jelent meg. Neve a "Prima Donna"("first lady") szóból származik, amely olasz eredetű és a színházi, illetve opera előadások vezető szerepét játszó nagy tehetségű nőkre használják, akik általában szoprán énekesek. A gyártó már Miriam készítésénél kitalálta, hogy szükség van egy szoprán hangú énekesre is, hangadójáról pedig csak annyit lehet tudni, hogy egy énekes aki a zeneakadémia honlapján megjelent hirdetésre jelentkezett. Prima lett az első olyan angol Vocaloid aki nagyobb népszerűségre tett szert.

Prima tehát különbözik a többi Vocaloidtól, hiszen egy szoprán opera énekest mintáz, így könnyen és pontosan képes kiénekelni magas hangokat. Ő a legmagasabb hangot kiénekelni tudó Vocaloid és neki van a legnagyobb ajánlott hang tartománya, továbbá ő az első angol Vocaloid aki képes "levegővétel" hangot kiadni.

Megjelenését tekintve a hivatalos borítón nem anime stílusban szerepel, az animésített változat a Taiwan-i borítón jelent meg először.
Az eredeti doboz képe itt látható:

Érdekesség, hogy kezdetben ha valaki illegálisan próbált letölteni Vocaloidot (Mikut, Rint vagy Lent), akkor ahhoz, hogy angol nyelvű programot kapjon le kellett töltenie Prima-t is. Azonban ha Prima-nak nem megfelelő megerősítő kódot adott meg valaki, akkor nem csak Prima, hanem a feltelepített összes Vocaloid használhatatlanná vált. Emiatt vált Prima az illegális letöltések ellenségévé és emiatt ábrázolják sok helyen harcosként, fegyverrel a kezében.

Prima egyébként jellemét tekintve Yandere karakter emiatt is lett a karakter kiegészítője a fanok körében bor helyett fegyver.

Hallgassunk hát meg pár számot tőle: