Sonika adatlapja

Név
Sonika
Gyártó
Zero-G
Megjelenés éve
2009. Július 14.
Nyelvek
Angol
Születésnap
Július 14.
Életkor
17
Magasság
167 cm
Súly
58 kg
Verziók
Vocaloid 2
Karakter kiegészítők
"Sashimi" tonhal
Eredeti hang
FeltáratlanSonika az ötödik Vocaloid, melyet a Zero-G adott ki 2009. Július 14-én és ő a harmadik Vocaloid2-es angolul beszélő karakter. Sajnos a hangadójáról semmi mást nem lehet tudni, csak hogy amatőr énekes. A gyártó egy fiatal, könnyelmű karaktert szeretett volna megalkotni, amely friss és ártatlan hangon, hivatásos énekeseket megszégyenítő módon képes énekelni. A kiadáshoz járt egy rövid 3 oldalas comic manga mely itt tekinthető meg:
Mint az a mellékletből is látszik, Sonika erősen kötődik a twitterhez. A gyártó saját twitter oldalt hozott létre számára, ahol más hajszínnel és (Sashimi) tonhallal jelent meg a képeken.

Megjelenését Mario Wibisono-nak köszönheti, aki a gyártó által meghirdetett versenyen nyert, így jött létre a karakter kinézete.

Sonika több versenyen is részt vett, például 2010-ben a gyártó által hirdetetten Daniel Castro nyert a “U Know It (My Name Is Sonika)” dallal.


Megjelenése után nemsokkal kínában is megjelent, de csak a program nyelvét lehetett ezen verzión állítani. Ennek borítója látható a képen.
További érdekességek

  • Sonika az első Vocaloid karakter aki képes hajszínének változtatására (zöldről pirosra) és a nyári melegben szeplők is jelennek meg rajta
  • Habár nem ő az első angol Vocaloid akinek az avatarja jelenik meg a dobozán, de ő az első akinek japán stílusú
  • Neve "Hindi" eredetű lánynév, jelentése: "aranysárga" vagy "értékes"  • Végül pedig pár videó tőle: