SF-A2 Miki adatlapja

Név
SF-A2 Miki
Gyártó
AH-Software
Megjelenés éve
2009. December 4.
Nyelvek
Japán
Születésnap
December 4.
Életkor
N/A
Magasság
N/A
Súly
N/A
Verziók
Vocaloid 2
Karakter kiegészítők
Cseresznye
Eredeti hang
Miki FurukawaSF-A2 Miki (SF-A2 開発コード Miki, SF-A2 fejlesztői kódú miki) egy 2009. December 4-én megjelent japán Vocaloid, akit az AH-Software adott ki. Hangját Miki Furukawa énekestől kapta, aki a Supercar együttesnek volt basszusgitárosa és most szóló énekes. Karakterét Yuusuke Kozaki rajzolta és a létrejötte az AH-Software és a Yamaha közös erőfeszítéseinek köszönhető. Demó dala is jelent meg amely itt hallgatható (illetve a hivatalos honlapján is van egy másik szám):Állítások szerint Miki most 2012-ben fog új kinézetet kapni, ám erről még nincsenek információk. A mostani kinézete egy 14 éves gyerekhez hasonlít.

Miki az első Vocaloidja a gyártónak, hangját pedig úgy tervezték, hogy minél több hangot fogjon át, így nagyon jó mély és magas hangok tekintetében is. Néhány felhasználó szerint hangja lágy és érzelmes. Ő az egyike a legnagyobb optimális tartománnyal rendelkező Vocaloidoknak.

Miki a leghíresebb a gyártó által kiadott első három Vocaloid közül, ám még így is japánban a lista alján szerepelnek és a Nico Nico Dougan is nagyon kevés videó keletkezett róluk.

Íme pár szám tőle: