Big Al adatlapja

Név
Big Al
Gyártó
PowerFX
Megjelenés éve
2009. December 22.
Nyelvek
Angol
Születésnap
December 22.
Életkor
25
Magasság
193 cm
Súly
86 kg
Verziók
Vocaloid 2
Karakter kiegészítők
Zsebóra
Eredeti hang
Frank Sanderson, Michael KingBig Al-t 2007. Január 21-én jelentették be, ám megjelenése jóval később 2009. December 22-ére sikerült a PowerFX oldalán. Miriam-nek és Big Al-nek egy korai demó dala jelent meg még 2007. Jauárjában Pomogi Mne Tebya Ponyat("Segíts hogy megérthesselek") címmel, amely a MusikMesse vásárra készült. Big Al megjelenését sokszor visszadobták de természetesen azért demó számai készültek például az itt megtekinthető sokak által ismert "I Feel Good" vagy a PowerFX-et népszerűsítő dal.

Al első hangkészlete Michael King által került felvételre, aki egy énekes előadó és mindenki által Elvis megszemélyesítőjeként vált ismerté. A demó dalok után a gyártó úgy döntött hogy nem sikerült annyira jól, hogy érdemes legyen így kiadni, ezért újra felvétel mellett döntöttek. Mivel Michael King nagyon elfoglalt volt ezért került szóba a második hangadója egy Frank Sanderson nevű professzionális előadó és stúdió mérnök/tulajdonos. Ehhez az új hangkészlethez készült el az animésített doboz borító is, melyet Ash(Accelagirl) készített (ő készítette Sonika rövid comicját is). Az új hang demói 2009 December 11-től kezdtek megjelenni a YouTube-on például a Saints Go Marching In amely még csak a béta verzióval készült, ám ennek a rendes változatát is kiadták később amelyet itt lehet megtekinteni.

Al hangját nyersre és keményre tervezték erős kontrasztot tartva Leon hangjával. Ő talán a legjobb angol hangal felszerelt Vocaloid, mely tökéletes a XX. század eleji klasszikus rock énekléséhez, de alkalmas még blues, disco és pop zenéhez is. Akcentusát tekintve amerikai angol.

Érdekesség róla, hogy Miriammel és Lolával megjelentek az ingyenes "AD Lucem" nevű RPG játékban. Gyakran szerepel pingvinnel pl a Born Again számában, de karakter kiegészítője még sem ez lett, mert a fanok állítólagosan ráuntak az "élő állat" kiegészítőkre.

A QQCosplay készített hozzá megrendelhető cosplayt is a fanok kedvéért amely itt tekinthető és rendelhető meg.

És végül hallgassunk meg pár számot tőle: