Tonio adatlapja

Név
Tonio
Gyártó
Zero-G
Megjelenés éve
2010. Július 14.
Nyelvek
Angol
Születésnap
Július 14.
Életkor
27
Magasság
183 cm
Súly
73 kg
Verziók
Vocaloid 2
Karakter kiegészítők
Martini
Eredeti hang
FeltáratlanTonio-t Prima sikerén felbuzdulva adta ki a Zero-G 2010. Július 14-én és bár 2010. Februárjában szerették volna megjelentetni a munkálatok csúsztak a hangadó torokfájása miatt. Hangját egy meg nem nevezett profi férfi klasszikus énekes adja és a Yamaha által fejlesztett Vocaloid 2 programra írták.

A hangadó betegsége miatt a demók is csúsztak, így az első felvételek 2010. Július 8-án, pár nappal a kiadás előtt jelentek csak meg. Több demó dal is kikerült ekkor, például az Una furtiva lagrima, a mindenki által ismert La Donna e Mobile, a szintén közismert Big Al-el közös duett a Tu vuo fa l' americano és a Primaval közösen énekelt Cinque Dieci.

A doboz borítón szereplő képet egy Alija nevű fotós készítette egy férfi modellről. Az eredeti kép itt tekinthető meg, további képek a modellről ide kattintva érhetőek el.

Az új "animésített" megjelenést a taiwani E-capsule által támogatott megjelenéskor kapta, melyhez adtak egy 40 másodperces demót is. A teljes verzió itt tekinthető meg. A borítón szereplő kép egy hivatkozás az operaházi szörnyre.

Toniot úgy készítették, hogy illeszkedjen Prima hangjához, így mély bariton és tenor hangokon nyújtja a legtöbbet.

További érdekesség, hogy egy vicc terjedt el az angol férfi Vocaloidok állandó késői megjelenéséről, így ezt elnevezték "Big Al szindrómának".

A karakter kiegészítője Prima miatt alakult ki, mivel Primának a bor, emiatt lett Tonio-é a Martini.

Végül pedig pár szám tőle: