Lily adatlapja

Név
Lily
Gyártó
Yamaha, Avex Management Co., Ltd. , Internet Co., Ltd.
Megjelenés éve
2010. Augusztus 25.
Nyelvek
Japán
Születésnap
Augusztus 25.
Életkor
N/A
Magasság
N/A
Súly
N/A
Verziók
Vocaloid 2, Vocaloid3
Karakter kiegészítők
Citrom, vasúti kereszteződés tábla (egyik sem hivatalos)
Eredeti hang
Yuri MasudaLily az egyik hivatalos karaktere a Yamaha által fejlesztett Vocaloid 2-nek. Az eredeti hangkészletét közösen fejlesztette ki a Yamaha és az Avex Management Co., Ltd., de az Internet Co., Ltd. is szerepel viszonteladóként és támogatást is nyújtanak a felhasználóknak. Augusztus 25-én jelent meg, megrajzolója pedig a több Vocaloid rajzot is készítő KEI. Hangját Yuri Masuda(益田 祐里) a m.o.v.e japán zenekar énekese adja.

Lily először az "anim.o.v.e 01" albumon jelent meg 2009. Augusztus 19-én, majd 2010. Májusában bekerült a DTM magazin "Code name: Lily" cikkjébe. Az ötlet, hogy elkészüljön Lily Yuri hangjával, onnan származik, hogy a banda egyik tagja Vocaloid felhasználó és hogy Lily már Anim.o.v.e albumon megjelent miközben fejlesztették. Két demója jelent meg, a SUPER SONIC DANCE és a Gamble Rumble.

Lily a harmadik Internet Co., Ltd. által kiadott hangkészlet, de ellentétben az előző két (Gackpoid, Megpoid) Vocaloiddal, nála elhagyták a "poid" szót a nevéből.

Hangja egy profi énekes teljesítményét nyújtja és felnőtt, rekedtes hangjával az alacsony és közép tartományokban tudja kihozni magából a legtöbbet. A gyártók kiadtak belőle egy 30 napos ingyenesen letölthető próba verziót, így mindenki kipróbálhatja, hogy tényleg megéri-e neki megvásárolnia a szoftvert. Ezt a lehetőséget kihasználva elég hamar feltörték a szoftvert és kikapcsolták belőle a 30 napos korlátot.

V3 Lily a frissített változata az eredeti szoftvernek, amely már Vocaloid 3-ra épül és 2012. Április 19-én jelent meg. Ez a kiadás igazából rengeteg javítást tartalmaz és két hangkészlet található meg benne. Egyik az eredeti javított változata, a másik pedig egy teljesen új hangkészlet. Az eredetiben a javítások nem változtatnak a hangján, bár valamivel simább lett és a háttér zajokat eltüntették belőle.

Az új hangot nézve magasabb lett az optimális tartománya mint a V2-esnek és jobban egyezik a hangját adó énekes hangjával, továbbá sokkal egyenletesebb is lett.

Végül pedig hallgassunk meg pár számot tőle, melyek közül az első kettő V2-es a harmadik pedig V3-as verzió: