VY1 Mizki adatlapja

Név
VY1 Mizki
Gyártó
Yamaha, Bplats
Megjelenés éve
2010. Szeptember 1.
Nyelvek
Japán
Születésnap
Szeptember 1.
Életkor
N/A
Magasság
N/A
Súly
N/A
Verziók
Vocaloid 2, Vocaloid 3
Karakter kiegészítők
Legyező vagy hajtű
Eredeti hang
FeltáratlanVY1 (Vocaloid Yamaha 1) vagy kódnevén Mizki a VY csoport első tagja melyet a Yamaha fejlesztett és a Bplats gyártott. Deluxe (díszdobozos) és Standard (normál) kiadása 2010. Szeptember 1-én látott napvilágot.

2010. Augusztus 6-án jelentette be a gyártó az új Vocaloid kiadását és 2010. Augusztus 13-tól lehetett előrendelni a bplats online shopjában. Három demó dalt adtak ki, melyek a Polyrhythm, a Stardust Utopia és a Saihate. Ezek megjelenése után Matsuo-P kölcsön kérte a szoftvert és további két dalt készített el, a Flower and Water és a 684のうた/Song of 684.

2010. Decemberében VY1 kiadásra került iPhone-ra és iPad-re "iVocaloid" néven, melyek elérhetőek iPhonera itt és iPadre itt és bár ezek erősen limitált szoftverek az eredetihez képest, ezért áruk is jóval olcsóbb.

Későbbiekben a gyártó úgy gondolta, hogy érdemes Vocaloid 3-ra továbbfejlesztenie a szoftvert, ezért később ez is kiadásra került három demó dallal, melyek a népszerű Sky Blue Days, a サイバーサンダーサイダー és a 「宵待恋」 "よいまちごい" .

Mizki hangját tekintve nőies, de a felhasználó (ellentétben a többi vocaloiddal) igény szerint módosíthatja, így a Yamahának egy nagyon profi jó minőségű hangkészletet sikerült kiadnia. Rendelkezik továbbá egy enyhe akcentussal, amely elválasztja őt a többi Vocaloidtól, de emellett kiváló felvételi minőséget garantál sima, éles hangon.

A V3as hangja a V2eshez képest még tisztább, lágyabb és természetesebb és már tartalmaz ajánlott sebességet és optimális tartományt, megkönnyítve a felhasználók dolgát.

VY1 Mizki-nek nincs eredeti hivatalos kabala karaktere mint társainak és mivel sokat énekel együtt CUL-al ezért sokan az ő karakterére hiszik hogy az VY1.

Természetesen a fanok által nagyon sok féle karakter rajz készült hozzá, melyek közül talán a legismertebb a fenti képen látható megjelenés.

Most pedig lássunk pár videót tőle: